30 september 2012

DIY: Halloween cupcakes.



Bij Halloween hoort allerlei lekkers. Daarom vandaag een keer een receptje.

*****

All sorts of goodies, that comes with Halloween. Therefore today a recipe.





 Ingrediënten / Ingredients

125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
Decoratie marsepein
Kleurstof voor voedingsmiddelen
Poedersuiker

*****

125 Gram butter at room temperature
125 Gram crystal sugar
125 Gram self raising flour
2 Tablespoons milk at room temperature
2 Eggs at room temperature
Decoration marcepein
Colorant for food
 
Icing sugar




Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker  beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Blijf mixen.

*****

Preheat the oven to 170 degrees and make sure the grid is placed in the middle of the oven.
Put the butter in a bowl and add the sugar little by little. Mix the mixture always between with the mixer on medium speed. Add 1 by 1 the eggs. Keep mixing.




Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.

*****
Add the flour bit by bit and mix each time.




Voeg de melk en wat kleurstof toe. Mix tot je een mooi glad beslag hebt.

*****

Add the milk and some food coloring. Mix until you have a smooth batter.




Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. 

*****

Fill paper baking tins to 2/3 full. Bake the cupcakes for 20-25 minutes in the oven at 170 degrees. After 20 minutes, open the oven door and prick in a cupcake to make sure the cupcakes are cooked. If not leave them in the oven for a while longer.




Laat de cupcakes afkoelen op een koel rooster. 

*****

Let the cupcakes cool down on a cooling rack.




Neem de witte decoratie marsepein en rol hem uit.

*****

Take the white decorations marzipan and roll it out. 




Snij driehoekjes en maak er spookjes van.

*****

Cut triangles and make  ghosts.



 
Met de rode marsepein maak je oogjes. Bestrooi met poedersuiker.

*****

With the red marzipan you make eyes. Sprinkle with icing sugar.





Thank you for stopping by!

xox Shannara xox




39 opmerkingen:

  1. those are tooo cute! :) looks very yummy!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahah leuk en lekker gedaan, ik ben zelf alleen niet zo'n halloween type :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze zien er echt leuk en lekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Looks really nice! Gonna try it maybe :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauwie door jouw blog komen we echt in de halloween sfeer! Ik ben gek op cupcakes en dit ziet er zo leuk uit :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. They look great. I bet they taste even better :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super leuk om te doen. Het is ook erg leuk om hier te zien en te lezen hoeveel je van halloween houdt en de decoratie en alles er rond :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha, wat leuk zeg! Oh my, het beslag is echt ontzettend leuk van kleur. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ziet er echt lekkkerrr uittt!! Yummyyyy

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en je comment.
Totziens!

Thank you for your visit and comment.
See you soon!